Please enable JS

PSYCHOMOTORISCHE THERAPIE

zonkinderen pmt

PSYCHOMOTORISCHE THERAPIE

Een psychomotorische therapeut neemt het bewegingsgedrag van een kind als uitgangspunt. Al bewegend leert een kind zichzelf en de wereld kennen. Een kind dat zich makkelijk beweegt bouwt een goed zelfgevoel op, zodat het zich thuis voelt tussen leeftijdsgenootjes, op school en in het gezin.

Door te voelen, beleven en het bewust te worden van je eigen lijf, mobiliseer je je eigen kracht. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat jij steviger in de wereld staat.

Door de veilige therapeutische omgeving en de interactie tussen therapeut en het kind zullen er nieuwe gedragspatronen ontstaan. Door deze nieuwe patronen zal het kind steeds adequater gaan reageren.

Samenwerken met ouders en anderen uit de leefomgeving van het kind, ondersteunt dit proces.


INDIVIDUELE
PMT
Aan de hand van het intake gesprek wordt de therapie volledig aangepast aan de (hulp)vraag van het kind/ de jongere. Door de individuele aanpak krijgt het kind de kans om nieuwe ervaringen op te doen of negatieve ervaringen te verwerken. Het heeft als doel om de vastgelopen ontwikkeling weer op gang te brengen.
MEER INFO
PSYCHOMOTORISCHE
GEZINSTHERAPIE
Vaak wordt tijdens de therapie niet alleen naar de jongere of het kind gekeken. Ook het systeem speelt een (on)bewuste rol in de ontwikkeling van de jongere of het kind. Tijdens gezinstherapie zal worden gekeken hoe de rollen binnen het gezin verdeeld zijn. Waar liggen de sterke kanten van ieder gezinslid en wat kan beter. Succes ervaringen opdoen met elkaar is de kracht van PMGT.
MEER INFO
SENSORISCHE
INFORMATIEVERWERKING
Door een kind te observeren brengen we de informatieverwerking in beeld en wordt een sensorisch dieet opgesteld, zodat een kind gedurende een dag die prikkels aangeboden krijgt waar hij ook behoefte aan heeft.
MEER INFO

VOOR WIE

Zonkinderen behandelt zowel kinderen zonder als met een diagnose

KINDEREN, JONGEREN EN GEZINNEN

Psychomotorische therapie is geschikt voor kinderen, jongeren en gezinnen die problemen ervaren op sociaal emotioneel vlak. Soms heeft een kind of jongeren moeite met verwoorden van gevoelens. Praten helpt dan niet voldoende om problemen op te lossen of te verwerken.

BEWEGEN TALENT OF UITDAGING

Bij Zonkinderen zijn bewegen en beleven een middel om te komen tot groei. Bij Zonkinderen kunnen zowel kinderen en jongeren geholpen worden waarbij bewegen een talent is als jongeren en kinderen waarvoor bewegen een uitdaging is.
zonkinderen pmt
  • Wilt u zich oriĆ«nteren of vraagt u zich af of uw kind baat kan hebben bij PMT, dan staan we u graag vrijblijvend (telefonisch) te woord.